Оказва се, че канабисът е чудесна съставка, която да използвате в кухнята. Растението може да се приготвя или пече за медицински цели, споделят световни анализатори на растението. Освен това, когато смесите храната с други съставки лесно се освобождават неговите полезни вещества.
Канабиноидите например се освобождават и стават активни, когато се смесват с мазнини, масла и алкокол. Грябва обаче да внимаваме какви мазнини използваме. Знаем, че те се делят на наситени и ненаситени. Наситените често стават твърди при стайна температура и в повечето случаи са от животински произход. Ненаситените масла като авокадо, рапица, маслини, шафран, сусам и слънчоглед са за предпочитане. Зехтинът е с голяма молекулярна олеина структура и помага на канабиноидите да се разтварят много по лесно, правейки го оптималният избор.
Като цяло може да обобщим, че мазнините,маслата и алкохолът превръщат непсихоактивните канабиноиди в психоактивни, като по този начин концентратите могат да се използват в много рецепти за готвене и печене.